Rūkymo traškučiai ŚLIWA KL-10/60L GRILLPAL4613 Tipas: 100% slyvų drožlės. Kilmės šalis: Lenkija.
Rūkymo metu iš slyvų medienos drožlių susidaro dūmai su subtiliu vaisių kvapu, todėl mėsa ir šaltibarščiai įgaus natūralų, saldų, rudą skonį.
Rekomenduojame išbandyti nedidelį mėsos kiekį, nes ne visiems gali patikti saldaus skonio gaminiai, rūkyti su slyvų mediena.
Rūkymo drožlių savybės:
10 klasės skiedros, t.y. frakcijos su. 8 - 12 mm storio,
atsargiai išrūšiuota,
be pelėsio ir grybelių, - švarus ir gerai nuvalytas dulkes,
60 litrų pakuotės turėtų užtekti apie 240 valandų rūkyti.
Medžio drožles reikia laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
. Gamintojas: Grillpal
Medienos rūšis: Slyva
Grumtumo dydis: 10 klasė (9-12mm)
Talpa (I): 60
Drėgmė (%): 10
Svoris (kg): 15,3
Gylis (cm): 20
Plotis (cm): 42
Aukštis (cm): 79
Panaudojimas: mediena traškučius galima naudoti rūkant ir kepant ant grotelių žuvį, paukštieną, raudoną mėsą ir dešras. Jie puikiai tinka tradicinėms rūkykloms su židiniu ir elektrinėms rūkykloms su dūmų generatoriumi, pvz.: Borniak, Dymbox.
Rūkymas: 15 - 45 ml medžio drožlių 1 kg mėsos. Priklausomai nuo rūkyklos tipo, medžio drožles dėkite ant specialaus padėklo arba paskleiskite aplink žaižaruojantį židinį – nedėkite jų tiesiai ant šilumos šaltinio, nes jie sudegs.
Kepimas ant grotelių: pabarstykite 2 cm storio sluoksniu aplink žėrintys briketai/anglys - nedėkite jų tiesiai ant židinio, nes jie sudegs. Uždenkite groteles. Kepimo laikas ant grotelių: nuo 10 iki 30 minučių (priklauso nuo ruošiamos mėsos dydžio ir rūšies).