Rūkymo drožlės ŚLIWA KL-04/60L GRILLPAL4559
Tipas: 100% slyvų medžio drožlės. Kilmės šalis: Lenkija rūkant slyvų mediena išskiria lengvą vaisių kvapą, todėl rūkyta mėsa įgauna natūralų, saldų, rudą skonį. Rekomenduojame išbandyti nedidelį kiekį mėsos, nes rūkytų gaminių skonis gali patikti ne visiems tradicinės rūkyklos su židiniu ir elektrinėms rūkykloms su dūmų generatoriumi.
Rūkymo drožlių charakteristikos:
02 klasės medžio drožlės, t.y. frakcijos, kurių storis 3 - 6 mm,
drėgmė 10% (+/- 2%),
atsargiai surūšiuota,
be pelėsio ir grybelių,
švarus ir gerai nuvalytas dulkes,
60 litrų pakuotės turėtų užtekti apie 240 rūkymo valandos .
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Prekės ženklas: Grillpal
Medienos rūšis: Slyva
Grūdulio dydis: 04 klasė (3–5 mm)
Talpa (L): 60
Drėgmė (%): 10
Svoris (kg): 15
Gylis (cm): 20
Plotis (cm): 42
Aukštis (cm) ): 79
Taikymas: medžio drožles galima naudoti rūkant ir kepant žuvį, paukštieną, raudoną mėsą ir dešras. Jie puikiai tinka tradicinėms rūkykloms su židiniu ir elektrinėms rūkykloms su dūmų generatoriumi, pvz.: Borniak, Dymbox.
Rūkymas: 15 - 45 ml medžio drožlių 1 kg mėsos. Priklausomai nuo rūkyklos tipo, medžio drožles dėkite ant specialaus padėklo arba paskleiskite aplink žaižaruojantį židinį – nedėkite tiesiai ant šilumos šaltinio, nes jie sudegs.
Kepimas ant grotelių: aplink kaitinamąją pabarstykite 2 cm storio sluoksniu. briketai/anglys - nedėkite jų tiesiai ant židinio, nes sudegs. Uždenkite groteles. Kepimo laikas ant grotelių: nuo 10 iki 30 minučių (priklauso nuo ruošiamos mėsos dydžio ir rūšies).